[O1] Jak podnieść wykładzinę od strony kierowcy w O1 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • actchris
    Drive
    • 2014
    • 53

Zamieszczone przez micrusec
    w DE facet nawet nie odwiedzał tak często serwisu jak Nasz polski forumowicz.
    W DE też zakładają Vialle . Sens montażu instalacji za 13 tys tutaj jest najważniejszy. Nasz forumowicz z tego co pisze jest obecnie zadowolony, przejechał kilkadziesiąt tys km i instalację poleca. Tak samo Vialle jest polecane przez kilku użytkowników 1.4TSI (CAXA) z Golfów. Co ciekawe, Niemcy mając u siebie tak doskonały produkt jednak często decydują się na montaż Vialle w serwisach LPG w zachodniej Polsce. Pomimo wszelkich i wiadomych niedogodności.

Zamieszczone przez micrusec
    przypomina Mi się rok 2001 r. wtedy instalacja mieszalnikowa II generacji ELPIGAZ kosztowała 2 500,- zł a sekwencja chyba 6 500,- zł (wtedy zamontowałem II gen.)
    I jak sobie przypomnisz to wtedy sekwencję dostrajało się również na kilka podejść (z resztą obecnie również :lol: ). Także konieczność odwiedzania serwisu przy montażu czegoś najnowszego możemy chyba uznać za ryzyko wkalkulowane .
    ICOM jest zdecydowanie świetnym produktem, ale dla nas o wieeeele za drogim. Skoro nie ma wysypu instalacji Vialle, która jest znacznie tańsza, to na wzrost popularności ICOM-a na pewno nie ma co liczyć.
  • majuDJ
    Rider
    • 2012
    • 464

Tak jak temacie jak podnieść/rozkręcić wykładzinę od strony kierowcy w O1 Fl by dobrać się do maty wygłuszającej aż do blachy. Jestem lewy w takich rzeczach i prosił bym o jakaś instrukcje turotial. Sprawa dla mnie jest ważna boi mam dosyć mocno zmoczona podłogę i muszę wysuszyć zanim się zrobi gnojówka.
    http://www.euromove.pl

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Na starcie musisz wyjąć siedzenie kierowcy i tylną kanapę. Jest to wmiarę łatwo rozkręcić.
      Następnie wyciągasz nakładki które są przy progach z przodu i z tyłu. Są mocowane na zatrzaski. Jeżeli chcesz wywalić całą wykładzinę z samochodu ( a nie tylko unieść od strony kierowcy) to musisz też zdemontować tunel środkowy. Wyciągasz ramkę skrzyni biegów, zapalniczkę, ramkę od ręcznego, wykręcasz sruby i wszystko wychodzi w całości. Moim zdaniem jeżeli wykładzina jest bardzo mokra to jedynie suszenie w domu w cieple da radę. Inaczej tego nie wysuszysz bo jest od spodu filcowana - filc ten dobrze trzyma wodę. Po kilku dniach pojawi się nieprzyjemny zapach i grzyby.
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• majuDJ
        Rider
        • 2012
        • 464

Nie chce zdejmować całej, jest tylko mokra i ten filc jest przesiąknięty po stronie kierowcy. To jak ją podnieść by tylko z tamtej strony wyciągnąć ten filc?
        http://www.euromove.pl

Komentarz

• zsolpyw
          Elegance
          • 2012
          • 897
          • Octavia I (1U2)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Filc jest jeden na cala szrokosc auta - trzeba podniesc wykladzine z demontazem siedzen i bedzie wygodnie.
          Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył

Jeżdżę w blasku
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092

Komentarz

Pracuję...